Produkter

Många av våra produkter är i råsågad ek. Jag älskar de råsågade ytorna!

Att jobba i ek är långsamt. Trädet tar minst 100 år att växa, många år att torka. När man känner med handen över den råsågade ytan är det lent och ingen risk för flisor. När man kisar mot ljuset syns varje nyans i träet. Visst hör det till snickarpraxis att fräsa och putsa det jämnt men inte hos artklart. Där handlar det om uttryck och karaktär. Det måste inte vara perfekt, precis som det är i skapelsen och hos oss människor. Vi tycker mycket om svartek. Det är ekens naturliga svärta som bildas då garvsyran i eken reagerar med järn. När ek legat länge i sjöar och myrar, ofta över 100 år, blir den svart beroende på järnhalten i marken. Vår svartek genomgår samma process med det tar bara några sekunder när en järnlösning penslas på. 

Uppe i vänstra hörnet kan du välja om du vill se priserna inklusive eller exklusive moms beroende om du handlar som företag eller privatperson. 

Visa som Rutnät Lista
Sortering

Tapasbricka

Trevlig bricka i återbruk som kan användas när du serverar kaffet ute eller som upplägg för kvällens ost och charkbricka. Lagom längd att ha över badkaret när du vill unna dig något gott i badet. Varje bricka är unik och olik de andra. Har ett ungefärligt mått på 70x15cm.
300,00 kr

Skohorn i två längder

Handgjort skohorn i råsågad ek.
76,00 kr

Bänk i råsågad ek

Skön bänk i råsågad ek. Mått: 110 x 25 x 46 cm
2.240,00 kr

Barpall i råsågad ek.

Formgivare: Eric Hansson Längd: 40 cm Höjd: 60 cm
1.500,00 kr

Bricka Strö

Stilig och karaktärsfull bricka som passar för servering eller bara göra en stilleben med favoritsaker. Smala "strön", som har använts vid virkestorkning, har limmats ihop. Slagna kopparrör till handtag. Absolut återbruk.
360,00 kr

Hus ljusstake

Här är en ljusstake som är av återbruk i allra högsta grad. ABSOLUT ÅTERBRUK Av vrak, plåt och koppar. Vilken bra present till någon du tycker om eller bara till dig själv.
360,00 kr

Olles makrillbräda

Så länge min pappa minns så har denna skärbräda varit i funktion att rensa fisk. Farfar var fiskare på Crosby sedan 20 talet och för privatbruk har det rensats tusentals fiskar. Farfar pappa, jag och mina barn. Nu börjar den faktiskt att bli lite ofräsch men en exakt kopia i ek har du möjligheten att fortsätta farfars gärning att rensa fisk eller bara att ställa fram osten eller kaffekoppen.
360,00 kr

Träd

Varje träd är unikt med ändå liknar dem varandra Precis som i naturen.
100,00 kr

Hängare med 3,5,7 krokar

Tre grovt formade knoppar. Storlek: 46 x 6 cm.
132,00 kr

Litet vägghängt skåp

Litet vägghängt skåp med återbruksdetaljer. Tre hyllplan och en liten låda i skåpet. Storlek: Höjd: 81 cm Bredd: 22 cm Djup: 15 cm
1.500,00 kr

Vågpall

En pall är alltid användbar. En fin pall som har en våg att sitta på. Råsågad ek med genomgående ben med kil på den låga. Furuben på den höga.
1.500,00 kr

Barpall rund

Pallen tillverkas i lövträd. Stabila ben och bra sitthöjd. Som avlastning i köket eller i baren.
1.184,00 kr

Skärbräda i massiv ek

Vacker skärbräda i massiv ek. Oljad för ökad hållbarhet.
544,00 kr

Skärbräda / bricka i ek

Varje bräda är unik och skiljer sig från en annan.
304,00 kr

"Verktyglåda" i råsågad ek med grålaserad botten

Låda med handtag i råsågad ek. Kan användas som förvaring, verktygslåda eller som presentbox att ge bort delikatesser i.
296,00 kr

Ljuslykta i keramik

Unika ljuslyktor i porslinslera. Alla är olika men har ett behagligt ljus i de veckade fårorna.
240,00 kr

Rund bricka/skärbräda i ek

Rund bricka i ek med kopparhandtag
360,00 kr

Rund bricka/skärbräda i svartek

Fin bricka i svartek med kopparhandtag
360,00 kr

Vågbänk i ek

Längd: 140 cm Bredd: 40 cm Höjd: 45 cm
4.875,00 kr

Ståbord i svartek

Ståbord i svartek med råsågade ben.
2.880,00 kr